joi, 27 august 2009

Pasiuni

Una dintre marile mele pasiuni este arta. Artele mai bine zis. Imi place tot ce tine de creatie, imaginatie. Arta plastica, fotografia, muzica si web-design-ul sunt cele pe care le practic si eu. Sa le luam pe rand.

De cand ma stiu mi-a placut sa pictez si mai ales sa desenez. Pot spune ca am destul de mult talent. Si fiindca exersez de atata timp am reusit sa-mi imbunatatesc stilul pe parcursul anilor.De indata ce voi avea timp sa scanez cateva din desenele mele le voi posta si pe blog.

Fotografia am descoperit-o acum un an sau doi cand am achizitionat un aparat micut si dragutz Panasonic. Evident ca este departe de un aparat profesionist insa e suficient pentru mine si pentru nivelul meu. Imi place sa fotografiez natura in special si lucruri marunte care pentru altii reprezinta o banalitate insa pentru mine au un potential urias. Imi place deasemenea sa fotografiez obiecte din diferite unghiuri cat mai neobisnuite;din diferite perspective.

Muzica mi-a placut de mica. Am avut norocul sa am niste parinti care nu asculta manele si care mi-au oferit o "educatie muzicala" daca pot s-o numesc asa ceva mai elevata. De curanrd(de cateva luni) am inceput sa cand la orga.
Totul a inceput de la filmul Twilight. Mi-a placut foarte mult melodia pe care Edward a compus-o pentru Bella si am cautat-o pe Youtube. Insa am gasit alta melodie ce se presupunea a fi "Bella's lullaby". Melodia se numeste River flows in you si este compusa de Yiruma. Atat de mult mi-a placut acest cantec incat am jurat ca il voi invata si eu si l-am convins pe tati sa-mi cumpere o orga. Asta s-a intamplat pe la sfarsitul anului scolar. Ce nu-mi place este ca nu are toate octavele si nu pot canta tot ce-mi doresc insa ce pot face? Daca vroiam una cu toate octavele asta ar fi insemnat sa-l pun pe tati sa mai scoata inca cateva milioane in plus(de parca nu ar fi cheltuit deja destule pe orga). Nu am luat nici o ora de pian. Tot ce am invatat se datoreaza internetului si mai exact programului Synthesia. Inca nu stiu sa cand nici un cantec complet insa stiu fragmente, mai lungi sau mai scurte, din multe melodii.

Cu web design-ul sau design-ul de pagini web am inceput destul de devreme pe la 11-12 ani cand eram absorbita de munca pe care o depuneam la site-ul meu pe piczo. Abia atunci incepeam sa descopar internetul si facilitatile lui si posibilitatea de a-mi crea un site gratis mi se parea ceva incredibil. Ulterior mi-am creat mai multe account-uri pe piczo ajungand la un numar de 14 site-uri piczo, dar asta e alta poveste. Incercam sa-mi fac reclama la site cand am dat peste o pagina de prezentare a unei fete de varsta mea. Pagina avea un design superb, aranjat si ordonat cu poze din Inuyasha. Era ceva total diferit de ca incercam eu sa fac. Apoi am intrebat-o pe fata respectiva si astfel am afla semnificatia cuvantului "layout". De atunci am inceput sau caut si eu layouturi, sa le modific si chiar sa le creez eu insami. Am avut multa bataie de cap cu codul HTML pe care am reusit intr-un final sa-l descifrez.Trebuie sa recunosc ca nu a fost usor deloc dar m-am descurcat si am descoperit multe trucuri de una singura. Acum sunt in stare sa modific aproape orice cod HTML pentru a obtine un "produs" cat de cat pe gustul meu. Am creat o multime de layouturi pentru altii si pentru site-urile mele. Bineinteles mai am multe de invatat, multe pana sa-mi formez un stil propriu insa toate se vor rezolva in timp.

Niciun comentariu: