sâmbătă, 26 februarie 2011

Lecturiada

S-au plans unele persoane, m-au si criticat chiar ca nu am mai postat nimic. Am mai incercat eu sa scap....cu o reclama la un site...cu o poza, doua....nu a mers:)) . Dar ce era sa scriu daca nu aveam subiecte...asa sa aberez in prostie doar de dragul de a mai adauga o postare mi se pare aiurea. Acum insa am cate ceva de spus.

Vineri seara, la libraria Humanitas a avut loc cea de-a doua intalnire in cadrul cercului de lectura din scoala noastra, "Lecturiada", tema: "Lecturi in ciocolata", invitat special: Doru Motoc, scriitor de dramaturgie. bombonele cu fel de fel de arome, alune, muzica superba probabil concerte la pian si orchestra, copii, destul de multi copii care se inghesuiau sa prinda un loc, un cadru informal, asezati pe jos, fiecare pe unde apuca, mormanul de gegi si ghiozdane, mormanul de carti cu titluri care mai de care mai interesante, autori celebrii sau mai putin cunoscuti, coperti de toate culorile si marimile si toate acestea sub acelasi acoperis. Asta ca o scurta introducere care aminteste de stilul lui Jerome K. Jerome, fiindca tot am avut de studiat una din operele lui "Trei intr-o barca". Am inceput cu intrebari adresate domnului Motoc referitoare la viata sa profesionala, la meseria de scriitor etc. A fost exact ca o sedinta de mentorship. Eu una am fost foarte incantata. Eu am fost cea care a spart gheata. Am discutat, domnul Motoc ne-a povestit in ce imprejurari a ajuns sa scrie teatru, cum a de butat ca scriitor etc. Apoi am discutat despre "Trei intr-o barca", iar spre final a trebuit ca fiecare din noi sa asocieze o aroma a bomboanelor cu o carte citita, toate propunerile fiind notate ca in cele din urma sa hotaram ce carte vom citit pentru intalnirea viitoare. Dintre toate am ales 5, din cele 5 am ales 3, iar la final am ajuns la o singura carte si anume "M-am hotarat sa devin prost" de Martin Page.
La sfarsit am avut parte de o surpriza extrem de placuta. Fiindca eu, Bianca si Emilia ne-am facut remarcate si am lasat o impresie foarte buna, domnul Motoc ne-a daruit cate o carte (scrisa de dumnealui evident) cu dedicatie. A fost superb! Chiar mi-a placut si ma bucur enorm ca am participat.

Niciun comentariu: