luni, 30 august 2010

La mare

Acum cateva ore m-am intors de la mare. A fost super!!!:X Ce bine imi pare ca am reusit sa ajungem. Am avut un noroc...am prins exact ultima saptamana cu vreme frumoasa. Pacat de vant...in rest a fost perfect: soare, multe grade in termometru, apa foarte calda, lume, ploaie lipsa, agitatie...perfect! Drumul...evident lung si plictisitor, nu ca eu mi-as aminti mare lucru din el. Am dormit aproape mereu si la dus si la intors. N-am mai dormit asa de mult de....nici eu nu mai stiu de cand. Oricum pot sa spun ca am recuperat multe nopti nedormite. Am fost in Eforie Nord (ca si pana acum) si ne-am cazat la un nene de pe acolo care are o casa super!! Noi am stat la etaj, un fel de mansarda(avea acoperisul inclinat) si avea o terasa geniala! Facuta toata din lemn, orientata catre vest asa ca puteam sa privesc apusul:X. Si avea un hamac. Ador hamacul ala. M-as fi leganat in el toata ziua. Camera spatioasa, aranjata si conditii super. La plaja a fost foarte tare! Eu mai mult ma balaceam prin apa (imi perfectionam inotul ca abia acum 2 ani am invatat si eu sa inot...dar acum ma descurc foarte bine:D) Dar m-am si bronzat si inca destul de mult. Prin statiune nimic nou...aceleasi mii de magazine cu zeci de lucrusoare care iti iau ochii. Eu la inceput ma opream si ma holbam intr-una, analizam fiecare chestie:)) . A...si trebuie sa spun ca romanul s-a nascut poet nene! Iar poetii cei mai mari sunt vanzatorii de porumb de pe plaja:)) .

Cat am putut sa rad de "poeziile" pe care le foloseau pe post de anunturi publicitare:

"Pentru fetele virgine
Dam porumb cu vitamine,
Vitamina Be si Ce
Sa le creasca tatele"

"Porumbelul si coceanu'
La Monica Columbeanu,
Porumbelul mititel
Sa mai creasca Irinel"

"Pentru blonde si roscate
Dam porumbul pe la spate" (ah..pacat ca sunt bruneta:)) )

"Arde tare, frige tare
Porumbelul de la mare"

si multe altele:)) .

In ultima zi a fost foarte frig. Scazuse temperatura cu 10 grade conform meteorologilor(desi eu zic ca era mai mult). Oricum ultima zi a fost urata (ca si vreme). Un vant groaznic, si frig si toate cele(nu si ploaie). Nici vorba sa faci plaja pe vremea asta. Asa ca ne-am plimbat prin statiuni. Am fost la Costinesti unde am vazut un magazin genial. Avea deasupra scris mare: "MAGAZIN DI TOATE". Apoi am fost la Vama Veche. Mi-a placut la nebunie. E complet diferit de toate celelalte statiuni. E atat de...salbatic ca sa spun asa. E ca si cum ai fi la tara la mare. Si nu stiu de ce dar imi aduce aminte de filme cu indieni. Oricum mi-a placut foarte tare. Nu si preturile. Acolo totul era de 3 ori mai scump decat in oricare alta statiune. A si am vazut o chestie foarte tare in Vama. Pe plaja era delimitata de un fel de plasa harta Romaniei, impartita in judete, si in fiecare judet erau puse zeci de mucuri de tigari direct proportionale cu numarul de fumatori corespunzator judetului respectiv(cel putin eu asa am dedus).
Am fost si prin Mangalia, prin port, ne-am plimbat si cu..nu vaporas...mai mult o salupa sau ceva asemanator, apoi prin Eforie Sud, Saturn, Neptun etc. Oricum a fost frumos.

(Astea chiar iti iau ochii. As fi cumaparat toate tarabele:)) )
(Aici e Houdini de Romania. Un magician care are in fiecare seara spectacol la una din autoservirile din Eforie N. Eu ma dadusem foarte aproape sa pot sa fac poze si eram undeva in colt langa cabine, sau ma rog...locul unde nu intrau decat angajatii si nenea asta ca sa-si ia instrumentele de magie. Si dupa cateva numere clasice de magie, trucuri glume nesarate bla, bla a plecat, a trecut pe langa mine si s-a dus la cabine. Eu am crezut ca si-a terminat numarul. De unde....in nici un minut s-a intors cu ditamai sarpalaul la gat, un piton imens si a trecut cu el la ativa cm de mine. Am inlemnit! Doamne...nici nu pot sa descriu senzatia pe care am avut-o cand am vazut chestia aia uriasa langa mine)


(Harta fumatorilor din Romania )

Niciun comentariu: